Premierul Boc: Mă declar învins la matematică, la manualele de clasa a şaptea

Premierul Emil Boc a declarat luni seară că, în învăţământul românesc, se pune accentul prea mult pe cantitate în detrimentul calităţii.

“Mă declar învins la matematică, la manualele de clasa a şaptea (…) Compar şi eu manualele de istorie, le-am văzut. Multe dintre ele sunt la nivel de anul întâi de facultate, deşi sunt pentru clasa a 7-a. Se pune prea mult accentul pe cantitate în detrimentul calităţii. Trebuie să formăm mai întâi competenţe la copii. Suntem pe un învăţământ care pune accentul pe cantitate. Partea aceasta trebuie să se încheie”, a spus premierul.

Emil Boc a explicat că oamenii trebuie să ajungă să aibă anumite competenţe care să îi ajute să se descurce în viaţă, într-o situaţie limită. “Dacă eşti obişnuit numai să reproduci, nu te vei descurca în viaţă. De aceea nu reuşim să ne impunem în lume ca societate”, a arătat prim-ministrul.

“Legea educaţiei naţionale care va fi rediscutată în Parlament are marele avantaj de deschidere a acestei căi, un învăţământ centrat pe competenţe. Profesorii vor trebui să predea altfel decât o fac în momentul de faţă. Vor trebui să se schimbe”, a mai spus Boc.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: