Despre noi

NOTEMARI costituie pentru orice elev o oportunitate inedita de studiu, care înglobează un volum substanţial de informaţie într-o baza de date dinamica, actualizată şi îmbogăţită în permanenţă.

Obiectivul nostru este de a concepe metode interactive şi inedite de stimulare a iniţiativei şi de a oferi şansa elevilor de a-şi realiza potenţialul propriu, de a-i sprijini şi motiva pe măsura interesului şi efortului depus

Situl www.notemari.ro vazut prin ochii utilizatorilor

Asa ne prezinta Madalina Ciupe colegilor ei…

Un tutorial mai ingenios

Advertisements

2 comments so far

 1. fb aka albinuta on

  initiativa Dvs. este interesanta si importanta insa apar tot felul de probleme:
  1. ce ne facem cu propriile noastre site-uri, in care elevii activeaza deja de ceva vreme si care le ofera servicii free, desi unele sunt cu acces restrictionat (ma refer aici la unele cum sunt cele pe care le-am dezvoltat/particularizat eu, si anume, pe un canal de comunicare oferit de Y!G, respectiv pe platformele D.W.) ??? am oarecare scepticism ca elevii vor dori sa le abandoneze in favoarea unor siteuri comerciale, chiar daca aici li se va oferi ocazia de a primi explicatii si indrumari de la profesori poate mai bine pregatiti decat cei pe care-i au la clasa ( … poate…).
  2. atata timp cat un sit comercial se adreseaza scolii in general insa oferta sa are target doar 2-3 sau 5 discipline scolare…. este din start un esec, deoarece cancelaria nu accepta ca unora sa li se ofere si deci sa fie recompensati, in timp ce altora nu li se ofera nimic; in atare situatie, ei isi vor pastra vechile situri si vor continua sa le utilizeze si dezvolte, mai ales gratuite fiind;
  3. ce-i de facut in situatia in care la o unitate conducerea si parintii doresc foarte mult sa permita activitatea prin intermediul siteului INSA exista personal didactic extrem de bine instruit pentru utilizare PC/navigare dar la discipline la care nu exista oferta ? si, in schimb, personalul specializat de la disciplinele la care exista materiale pe site habar nu are pe unde e butonul power?!
  – am convingerea ca v-ati gandit deja la astfel de impedimente, insa din toata prezentarea ofertei notemari, la care am asistat, nu am retinut sa se fi facut referire la acest gen de impedimente; singura impresie ce se intrevedea era aceea ca acesta e primul site de gen si ca activitatea o sa fie nemaipomenita (or, experienta indica altceva, din pacate) [nici vb sa fie primul site de gen iar descpre entuziasm nici nu mai vreau sa comentez dat fiind ca ne aflam in Ro];
  – in alta ordine de idei, personal ma intereseaza acest demers propus de Dvs., chiar si cu toate impedimentele de care am amintit [si cate or mai fi fiind] si am convingerea ca as putea contribui si eu la dezvoltarea acestui proiect; ba, mai mult, ar fi o onoare si o realizare sa pot aduce un cat de mic aport la acest proiect.

  • notemari on

   Buna ziua.
   In primul rand vreau sa va multumesc pentru aprecierile legate de site-ul http://www.notemari.ro
   Referitor la problemele sugerate de dvs va voi raspunde punctual:
   1.http://www.notemari.ro nu se doreste a fi concurenta site-urilor scolilor sau canalelor de comunicare sau grupurilor de discutii de pe platforme gen Yahoo! . http://www.notemari.roincurajaza studiul individual al elevilor, este un suport pentru elevi si profesori nu o alternativa la actualele forme de invatamant (manuale, canale de comunicare, etc). Apartenenta elevilor la comunitatea NoteMari nu presupune abandonarea actualelor site-uri folosite de elevi asa cum sugerati Dvs.
   Tinand cont de faptul ca in repetate randuri ati facut referire la site-ul nostru ca fiind un site comercial, doresc sa va precizez ca acest site este in primul rand unul educational. Nu putem eticheta ca fiind comerciala o platforma de invatamant, fie ea si online. Sa nu uitam ca si culegerile, manualele, caietele si toate celelalte instrumente ce fac parte din procesul de invatare se achizitioneaza de catre scoli, parinti, etc. Pretul abonamentelor pentru serviciile oferite de http://www.NoteMari.ro sunt modice. Ca si un exemplu concret, o culegere de probleme de matematica pentru clasele I-IV, de la editura Elis din colectia „Cartea scolara” ce contine aproximativ 600 de probleme costa 22 de lei. Accesul unui elev al unei scoli cu abonament colectiv, la cele aproape 7000 de probleme existente pe site-ul nostru costa in momentul de fata 10 lei/an (1 leu pe luna + doua luni gratuite).
   Diferenta dintre situl http://www.notemari.ro si siturile gratuite consta in faptul ca noi garantam calitatea materialelor, acestea fiind verificate cu rigurozitate inainte de publicarea pe site.
   De asemenea, referitor la ultima Dvs remarca, unde puneti oarecum sub semnul intrebarii compententa profesorilor coordonatori si profesorilor colaboratori ai site-ului nostru, va garantez ca tot colectivul http://www.notemari.ro este alcatuit din profesori foarte bine instruiti, oameni dedicatii meseriei care si-au ales-o, si mai ales, oameni cu o dovedita experienta profesionala si didactica.
   2.Am ales ca in prima faza a proiectului NoteMari sa implementam problemele de matematica, fizica si chimie, deoarece, partea de online este mult mai accesibila elevilor si profesorilor de „real” – fara a avea intentia de a diminua calitatile stiintelor umane. Cand am luat decizia de a ne axa pe aceste materii am tinut cont si de recomandarile si experienta partenerilor nostri din strainatate (www.buenasnotas.es pentru Spania, http://www.boneasnotes.cat pentru Catalunia si http://www.goodgrades.us pentru Statele Unite ale Americii). Nu excludem varianta ca pe viitor sa includem si alte discipline in platforma NoteMari. Desi ati avansat ideea ca avand doar aceste trei materii, site-ul nostru este „din start un esec”, doresc sa va spun ca marea majoritate a profesorilor, directorilor de scoli sau a inspectorilor scolari de profil carora le-am prezentat site-ul au fost extrem de incantati (asa cum de altfel ati spus-o si dvs. ca sunteti in finalul comentariului) si cu unii dintre ei am demarat colaborari foarte stranse. Consideram diversitatea surselor de informare si invatare le ofera elevilor posibilitatea de a avansa si obtine rezultate cat mai bune.

   3.Ultima problema semnalata de Dvs. Este o problema inerenta vitezei cu care avanseaza tehnologia in zilele noastre. Echipa NoteMari face prezentarile la care faceati si dvs referire exact pentru a ne asigura ca atat elevii cat si profesorii au inteles modul de utilizare a site-ului.
   Ma bucur ca ati fost la una din prezentarile noastre, si, asa cu spuneati, nu am facut referire la aceste „impedimente” deoarece pana acum nu ne-au fost semnalate.
   Ideea http://www.notemari.ro este una originala din multe puncte de vedere: acumularea de puncte din colaborare, de puncte de sugestii sau de puncte teme, accesul la solutia completa sau la formulele si indicatiile exercitiilor, navigarea in site si printre exercitii bazata pe cuvinte cheie si multe altele. Va rog sa ne indicati un site care sa se apropie de ceea ce ofera http://www.notemari.ro.
   In ceea ce priveste continutul pe site-ului, ati putut vedea ca doar in ultimlele doua saptamani numarul problemelor a crescut de la 6000 la aproape 7000. Trebuie sa tinem cont de faptul ca publicare problemelor pe site implica o mare responsabilitate, ele fiind revazute si corectate de catre un intreg grup de profesori, exact in ideea de a oferi doar probleme verificate, corecte si in deplina concordanta cu programa scolara si prevederile impuse de Ministerul Educatiei, Cercetarii si Inovatiei
   O repet, site-ul nostru inseamna mai mult decat o culegere online de probleme; incercam sa mentinem o relatie stransa atat cu elevii cat si cu profesorii abonati si ne imbuntatim incontinuu serviciile. De aceea doresc inca o data sa va multumesc pentru toate problemele semnalate, si sper ca de cate ori veti sesiza o problema ne-o veti semnala. De asemenea, daca rapunsurile mele nu v-au satisfacut, imi va face placere sa continuam aceasta discutie
   Cu respect,
   Andrei Muresan
   http://www.NoteMari.ro


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: