Prietenii apelor – PowerPoint

Castigatorii concursului “Prietenii apelor” la sectiunea Fisier Power Point

Ii felicitam pe BistreanuTeodora, Asproiu Adina si Pîrvulescu Teodora care au format Echipa Temerarii de la Şcoala Generală Gheorghe Tătărescu Tg-Jiu pentru castigarea sectiunii Fisier Power Point in cadrul concursului “Prietenii apelor”.

“Temerarii” ne-au trimis un mterial complex, interesant si foarte bine documentat. Materialul abordeaza importanta apei in viata noastra inca din cele mai vechi timpuri. Ne-au placut in mod deosebit referirile la oamenii politici si oamenii de stiinta care au tratat problematica apei in activitatea lor. Puteti afla multe informatii utile, descarcand fisierul Power Point.


De exemplu, stiati ca:
Multe secole apa a fost considerata ca un element.
In 1781, fizicianul englez H. Cavendish a aratat ca apa se formeaza prin explozia unui amestec de hidrogen si oxigen, cu ajutorul scanteii electrice.

Planeta noastra este formata in proportie de 70% apa. Daca procentul respectiv s-ar modifica, viata de pe Pamint ori ar disparea, ori ar suferi anumite mutatii care ar schimba pentru totdeauna planeta.

Deputaţii europeni au adresat Comisiei o întrebare despre cel de-al cincilea Forum Internaţional al apei de la Istanbul şi au adoptat o rezoluţie pe această temă, cerând informarea cetăţenilor în legătură cu importanţa apei.
În octombrie anul trecut, Parlamentul European a adoptat o rezoluţie privind lipsa apei în unele regiuni, cerând crearea unei culturi de economisire a apei.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: