CALITATEA APEI-Substante periculoase in apa

       

            PLUMBUL

           Plumbul este unul dintre cele patru metale care are cel mai distructiv efect asupra sanatatii umane. El poate ajunge in apa potabila prin coroziunea tevilor din acest material.  In sistemul public administrat de Compania de Apa SOMES  nu mai exista retele din plumb.  In ultimii ani, analizele de calitate ale apei arata ca nivelul plumbului in apa potabila distribuita de noi azi este de maxim o treime din standardul care a intrat in vigoare din 2009,  respectiv maxim a 7-a parte din concentratia admisa in vigoare azi. Celor care au tevi de plumb in cladiri le recomadam ca, daca nu ati mai folosit apa o perioada mai indelungata, sa lasati apa sa curga cel putin 2-3 minute inainte de a o folosi. Cel mai sigur este, insa, schimbarea instalatiilor de plumb.

            COLIFORMI TOTALI

           Desemneaza totalitatea germenilor, bacteriilor extrem de periculosi pentru organism care pot infesta apa bruta sau potabila, cu efecte majore asupra sanatatii.

           NITRATII SI NITRITII

          Sunt componenti naturali ai solului, proveniti din mineralizarea substantelor organice azotoase de origine vegetala si animala. Sunt periculosi cu precadere pentru sugari si copii. Fierberea apei nu inlatura acesti compusi, dimpotriva astfel concentratia lor creste.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: