Probele orale de la Bacalaureat sunt doar o formalitate

Posibilitatea de a obtine certificat de competente doar prin simpla participare la examen presupune rasturnarea unor siteme de evaluare. Cum poate afirma un elev ca detine anumite competente daca acesta a obtinut certificatul cu nota zero?

Ce nu a inteles Ministerul este ca preluarea unui model de examinare european presupunea implementarea acestuia in intregime, adica redactarea unei metodologii in conformitate cu rezultatele asteptate. Se pare ca in Romania se continua a se aplica idei si metode occidentale dupa ureche, ne existand un ghid ce sa defineasca in intregime “regulile jocului”.

Este inadmisibil sa lasam acesti elevi fara competente in domenii atat de importante in secolul acesta. Utilizarea la nivel mediu a  unui computer este imperativa, observandu-se ca noile tendinte sunt acelea de a transpune cat mai mult din activitatea zilnica pe calculatoare.

Este evident ca si de data acesta Ministerul a fost luat pe nepregatite, implementand un nou bacalaureat doar de dragul “reformei”, omitand faptul ca in sistemul educational elevul ar trebui sa fie in centrul atentie.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: