La ce ne foloseste matematica?

In timplul scolii, matematica imi parea doar niste cifre insirate, fara nicio insemnatate pentru mine. Toate exercitiile erau abstracte, nu intelegeam aplicabilitatea lor in viata reala si nu incetam sa ma tot intreb la ce imi foloseste mie matematica.

Intr-o dupa-masa, rezemata intr-un cot pe masa pe care ma pregateam sa imi fac temele la matematica, adresez aceasi intrebare mamei mele, profesor de matematica. Trebuie sa recunosc ca nu ma asteptam la urmatorul raspuns: matematica este utilizata de catre ingineri pentru a putea confectiona masa pe care iti rezemi tu acum cotul. Prima reactie a fost sa nu iau in serios acest raspuns, dar la o privire mai atenta a mesei, am inteles ca matematica e in tot ce ne incojoara.

Nu mare mi-a fost mirarea, cand am aflat ca la marea majoritate a facultatilor se studiaza sub o forma sau alta matematica. Stiinte Economice, Inginerie, Stiinte ale Naturii, iar in toate celelalte domenii cu siguranta ajungi intr-o zi sa calculezi lungimea incizie sau care va fi costul cartii pentru un numar de 100 de pagini.

Astfel, situl www.notemari.ro , doreste sa va prezinte matematica sub o forma mai prietenoasa, de ce nu mai distractiva. Este util sa stim sa jonglam cu cifrele, sa facem calcule rapide sau sa vedem dintr-o privire daca noua masina de spalat va intra pe usa de la casa.

Va dorim spor la treaba si asteptam sa luati toate premiile ce sunt puse la bataie pentru voi.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: