Cursuri interactive de limba italiana

Joi, 19 noiembrie 2009, de la ora 17, NoteMari.ro, in parteneriat cu Centrul Cultural Italian (Cluj, str. Universitatii), ofera utilizatorilor sitului http://www.notemari.ro posibilitatea de a urma, gratuit, un curs interactiv de limba italiana.

Vom organiza jocuri cu zaruri si jocuri de rol, ne vom uita la filme specifice italiene si vom lega prietenii cu italieni. La curs vor fi invitati si studenti italieni, care ne vor povesti secrete ale culturii si vor impartasi cu noi din traditia italiana.

Participarea la acest curs iti ofera accesul la biblioteca centrului, ce cuprinde numeroase carti din diverse domenii, precum literatura, economie, sociologie, psihologie, geografie, istorie etc., reviste pe toate gusturile, poti gasi aici filme noi si clasice si muzica clasica si moderna, pe suport DVD.

Centrul Cultural Italian este un punct de referinta esential cu privire la realitatile italiene, nu numai ca sursa de informatii in permanenta actualizate, dar si ca spatiu propulsor al initiativelor si activitatilor culturale. Un alt avantaj al participarii la cursurile Centrului Cultural Italian este acela ca vei fi informat in privinta concertelor, conferintelor, expozitiilor, proiectiilor de film organizate de catre centru.

Ce ne propunem la intalnirea de la Centrul Cultural Italian?

1) Sa ne cunoastem: invatarea intuitiva a catorva intrebari pentru a face cunostinta in limba italiana.

2) Sa descoperim cateva elemente de limba si cultura italiana general cunoscute: cuvinte de pe etichetele produselor traditionale italienesti, bucatarie italiana, publicitate, marci italiene de traditie etc. Cu aceasta ocazie se va aminti, pentru fiecare cuvant, articolul care il insoteste si pluralul sau.
Pentru a ilustra aceste elemente, vom proiecta o succesiune de imagini legate de specificitati ale Italiei.

3) Sa exersam italiana ascultand o melodie a cantaretei Paola Turci (“Felicita'”), dupa care participantii vor trebui sa completeze spatiile din textul cantecului pe care il vor primi in fotocopie cu articolele corespunzatoare.

4) Sa jucam “Articolandia” – un joc de grup pentru insusirea articolelor si diferentelor singular-plural in limba italiana: Participantii se impart in grupe de cate 3 si, cu ajutorul unui zar, vor avansa sau nu pe tablita de joc in functie de corectitudinea raspunsurilor date la anumite intrebari.

5) Sa vedem impreuna un film despre adolescenti.

 

Participarea la aceasta activitate iti va aduce 15 puncte in seiful tau de pe http://www.notemari.ro.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: