NoteMari.ro se implica in ingrijirea naturii

La initiativa Societatii de Apa Somes S.A., NoteMari.ro isi indeamna utilizatorii la miscare si actiuni de mediu. Marti, 10 noiembrie 2009, Societatea de Apa Somes S.A. organizeaza impreuna cu NoteMari.ro o iesire a elevilor la reimprospatarea naturii cu puieti. Ne propunem sa plantam 2000 de puieti de stejar rosu si artar american, recomandati de specialistii de la Directia Silvica.

 

Actiunea se numeste “Copiii, copacii si 100 de ani verzi” si se inscrie in Planul de actiune privind promovarea I.S.P.A. (instrumente structurale de pre-aderare) – ”Reabilitarea şi Modernizarea Sistemului de Alimentare cu apă şi a celui de canalizare pentru zona Cluj” (2000/RO/16/P/PE/008) –, cofinanţat de către Comisia Europeană şi BEI, al cărui Beneficiar final este Compania de Apă Someş S.A. In acelasi proiect se vor incadra si orele deschise destinate elevilor din clasele I-IV, “Aventurile unei picaturi de apa”, cu promovarea mesajelor de protecţia mediului prin brosuri, panouri de avertizare, materiale video s.a.
O alta activitate de impadurire, de data aceasta de o mai mare amploare, va avea loc in primavara anului 2010, pe un versant din localitatea Marisel, judetul Cluj. Implicarea elevilor de la Liceul Mihai Eminescu din Cluj-Napoca, in data de 10 noiembrie, va fi sprijinita prin transportul cu un autocar, cu materiale si pomisori asigurati de Directia Silvica, iar dupa plantarea pomisorilor, elevii vor vizita Muzeul Apei din Gilau si vor fi recompensati cu tricouri si materiale care promoveaza proiectul pentru protectia mediului la care au participat.

 

NoteMari.ro sustine educatia si proiectele partenerilor care se implica in constientizarea tinerilor in ceea ce priveste mediul, scopul proiectului educational NoteMari.ro fiind sa indrume tinerii spre intelegerea valorilor esentiale ale vietii si ne alaturam scolilor, profesorilor si institutiilor care au actiuni in acest sens. Activitatile promovate de NoteMari.ro sunt menite sa extinda practic cunostintele asimilate de elevi la lectiile predate de profesori la scoala.

 

Dincolo de recompensele morale si educative cu care raman elevii implicati in plantarea pomisorilor, NoteMari.ro ofera tuturor participantilor abonamente pentru o luna la www.notemari.ro.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: