“Sesam deschide-te!”

Sambata, 22 august 2009, de la ora 10:00, la Radio Cluj, emisiunea “Sesam, deschide-te!” i-a avut ca invitati pe prof. Carmen Costina de la Scoala Elf, pe dl. Radu Orghidan, coordonatorul  site-ului http://www.notemari.ro, si cativa elevi utilizatori ai acestui site: Adela Todorut- Sc.Gen.C-tin Brancusi, Dan David Istrate, Timotei Oul-Sc.Gen I. Creanga, Ioana Moldovan si Ana Badescu-Sc.Elf.
Invitatii au discutat despre impactul acestei alternative educationale asupra interesului copiilor pentru invatatura.
Asa cum ne si asteptam, factorul motivant principal pentru elevi in rezolvarea exercitiilor propuse de http://www.notemari.ro il sunt premiile, cum ar fi: o bicicleta, sistem audio, casti, camera web.  Astfel, pe ultima suta de metri, concurenta a devenit acerba. Adela s-a trezit dis-de-dimineata sa rezolve probleme ca sa acumuleze punctele necesare pentru a ajunge pe locul I. Ambitia si perseverenta primilor 10 elevi, cei aflati in topul site-ului, demostreaza valabilitatea proverbului “dupa fapta si rasplata”. Elevii simt nevoia de a fi rasplatiti pentru munca lor, iar NoteMari.ro provoaca faptele si le rasplateste pe cele bune.
De asemenea, elevii invitati ne-au mai marturisit ca au apreciat cel mai mult o altfel de abordare a matematicii, exercitiile suplimentare fiind transformate intr-o joaca.
Doamna profesoara Carmen Costina a subliniat cateva dintre avantajele utilizarii acestui site in randul profesorilor. Acestia au observat ca utilizarea acestui site le-a simplificat foarte mult procesul de monitorizare si evaluare a elevilor lor. Astfel, acestia au o situatie clara a activitatii elevilor, stiu in orice moment cum evolueaza si vin in intampinarea problemelor ce le au elevii in rezolvarea anumitor exercitii, ii ajuta sa isi adapteze lucrul la clasa in functie de nevoile acesteia.
http://www.notemari.ro poate fi o cale de comunicare intre elevi si profesori, un loc unde toti utilizatorii pot castiga premii, dar mai ales o educatie pentru o viata.

Bookmark and Share

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: