Saptamana Astronomiei

Saptamana astronomiei cu Scoala Brancusi si Note Mari

In perioada 18-20 august 2009 Note Mari si scoala C-tin Brancusi au pregatit pentru elevii site-ului o serie de activitati dedicate privirii spre stele.
Sa trecem putin in revista cum s-au desfasurat activitatile:

Marti, 18 august 2009, Gardina Botanica

Ceasuri solare

Ceasuri solare

Marti ne-am bucurat in aer liber, in gardina japoneza invatand sa confectionam un ceas solar. Fiecare elev a primit instrumentele necesare: hartie, cartonase, creioane colorate si sabloane din hartie milimetrica care ne-au ajutat sa confectionam un ceas solar. In jurul orei 10.20 ceasurile noastre au inceput sa “prinda viata”. Dupa confectionarea ceasurilor, am vizitat turnul Gradinii Botanice si am ramas incantati de nuferii care se deschideau sub privirile noastre. O zi de neuitat pentru toti participantii la aceasta activitate! Multumiri tuturor!

Miercuri, 19 august 2009, Muzeul de Minerologie

Muzeul de Minerologie 1

Muzeul de Minerologie 1

Ne-am continuat incursiunea in lumea fascinanta a astronomiei a doua zi vizitand Muzeul de Minerologie al Universitatii Babes-Bolyai. Elevii Note Mari au putut admira cea mai mare colectie de meteoriti din tara, au ascultat povestea caderii meteoritului de la  Moci, si nu in ultimul rand au fost numai ochi si urechi la explicatiile ghidului muzeului despre colectia de pietre pretioase si semi-pretioase ale muzeului.

Muzeul de Minerologie 2

Muzeul de Minerologie 2

La iesire fiecare elev s-a ales cu un scurt rezumat al formarii meteoritilor si imaginile rocilor care au pastrat in ele farame din spatii indepartate ale Universului.

Joi, 20 august 2009, Observatorul Astronomic

Ultima zi a activitatilor dedicate astronomiei s-a desfasurat la Observatorul Astronomic din Zorilor.

Observator Astronomic
Observatorul Astonomic 1

Observatorul Astonomic 1

Dupa ce au vizionat pe un video-proiector constelatii, steaua Polara, Jupiter, pe harta cerului corespunzatoare zilei si orei la care ne aflam, copiii au avut ocazia sa priveasca prin telescolul Observatorului planeta Jupiter si stele aflate la mii de kilometrii distanta de Pamant. In final am fost ghidati pe harta cerului si am descoperit Ursa Mare si Ursa Mica, Triunghiul de vara, Constelatia Casiopeea, Jupiter si Steaua Polara. Multumim tuturor participantilor la saptamana astronomiei si va asteptam in continuare sa fiti activi pe http://www.notemari.ro.

Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: