Primele reactii

Lansarea seriviciului NOTEMARI capteaza interesul presei locale, care a publicat un articol extins, la obiect, privitor la functionarea si avantajele acestei noi alternative de studiu. Sintetic doresc sa  punctez principalele idei discutate precum si reactiile utilizatorilor.

PRIMELE REACTII!

(ce au de spus parintii si membrii comunitatii)

Parintii inscrisi, la fel ca si elevii abonati, ne ofera un feed-back pozitiv incurajator, lucru sustinut de activitatea constanta si competitia observate pe site. Elevii sunt incantati de ideea de a acumula cat mai multe puncte, de a intra in topuri si de a primi premii pentru efortul depus; semn ca scopul motivatiei prin aceasta metoda este de bun augur.

Si cum anume ii ajuta NOTEMARI, pe elevi sa invete efectiv? In cuvintele unui membru notemari, elev in clasa a IV-a: „Pe site nu poti doar rezolva probleme, ci primesti si explicatii cum sa o faci, iti arata unde ai gresit si ne ajuta sa invatam lucruri noi”.

Ne bucura foarte mult faptul ca si parintii sunt multumiti de  interesul acordat de copiii lor pentru studiu invidiual, iar aprecierile lor ne incurajeaza sa continuam activitatea de extindere si imbunatatire permanenta a sitului.

SCEPTICISM?

E de la sine inteles ca orice serviciu nou aparut, sa fie intampinat cu o oarecare doza sanatoasa (sau nu) de scepticism si de a starni polemici. O informare prealabila asupra functionarii si a telurilor propuse prin comunitatea NOTEMARI ar linisti orice parinte ingrijorat de alienarea cauzata de lumea virtuala.

Exista opinii recalcitrante la ideea de studiu online e privit drept dezumanizant. Citez “Comunicarea virtuala ii va face tot virtuali”. Intelegem perfect aceasta temere insa as aduce argumentul ca in absenta comunitatii NOTEMARI acesti elevi nu ar avea, in primul rand, o sursa imediata, reala de ajutor cand intampina o problema dificilala la scoala.

In al doilea rand, NOTEMARI a creat aceasta comunitate tocmai pentru a incuraja spiritul de solidaritate si a dezvolta abilitatile sociale necesare adaptarii vietii de zi cu zi. In scurt timp vom organiza intruniri si cercuri periodice ale membrilor care vor avea sansa de a se intalni fata in fata, de a schimba idei si de a interactiona, oferind sansa elevilor care impartasesc aceleasi interese de a comunica si de a intra in contact direct unii cu ceilalti.


Advertisements

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: